Voor Wifi van een hotel moet je vaak je user en paswoord apart invullen in een browser. Dit kan niet in de Chromecast software, maar met een truc werkt het toch.

Voor mijn werk moest ik voor 2 weken naar India. Met de VPN truc kon ik al Nederlandse TV kijken op mijn iPhone, maar het is natuurlijk nog leuker om op een groot scherm media te bekijken. Bij de meeste hotels kun je de HDMI ingang van de TV wel gebruiken en ik besloot daarom om mijn Chromecast mee te nemen.

Normaal gesproken is het aansluiten hiervan een fluitje van een cent, maar ik liep tegen een klein probleem aan. Bij het instellen moet je ook het Wifi netwerk opgeven en het hotel had een open Wifi netwerk. Nadat je connect naar het open Wifi hotel netwerk moet je echter nog wel een usernaam/paswoord opgeven en dit is niet mogelijk in de software van de Chromecast. Als je geen Wifi connectie op je Chromecast zelf hebt kun je deze dus niet gebruiken.

Ik heb dit echter met een hele simpele truc opgelost. Eerst heb ik het MAC adres van mijn Chromecast opgezocht. Deze krijg je te zien als je de Chromecast instelt. Nadat ik deze gevonden had heb ik de Chromecast weer uit de TV getrokken.

Vervolgens heb ik mijn notebook gepakt en dit MAC adres gespoofd op mijn notebook. Dit doe je door naar de Advanced Settings van je netwerk adapter te gaan.

Je gebruikt dan dus het MAC adres van je Chromecast en maakt met je notebook verbinding met het netwerk. Hier kun je nu nl. wel de usernaam en password opgeven nadat je verbinding hebt gemaakt. Nadat je verbinding hebt gemaakt verander je het MAC adres van je notebook weer terug naar zijn originele waarde en maak je weer verbinding met het Wifi netwerk van het hotel met je notebook.

Vervolgens ga je nogmaals de Chromecast setup draaien en je zult zien dat de Wifi nu wel werkt op je Chromecast. Zo kon ik mooi wat ‘Uitzending Gemist’ media op de grote TV van de hotelkamer bekijken.