De HooToo Tripmate Nano is een heel klein handig apparaat waarmee je een draadloze of bedrade internet verbinding kunt delen met meerdere gebruikers.

Als je veel reist en/of op vakantie bent en een enkele internet verbinding wilt delen met verschillende devices dan is de HooToo Tripmate Nano eigenlijk een onmisbaar hulpmiddel. Zo kent iedereen wel de volgende problemen:

  • je internet verbinding in het hotel is alleen maar bij de deur acceptabel
  • je mag je Wifi verbinding met je credentials maar op een beperkt aantal apparaten tegelijk gebruiken

Dit lost dit klein apparaatje allemaal voor je op. Bovendien kun je ook nog een USB disk aansluiten zodat je video’s, foto’s en muziek kunt uitwisselen met je device en de USB disk. Dit gaat via een App die je kunt downloaden voor je device. Ik maak hier zelf geen gebruik van.

Het apparaatje zelf is maar 55 x 50 x 10 mm groot en deze neem je dus erg eenvoudig mee. Ik heb deze besteld bij Amazon in Duitsland en deze kost nu ongeveer Euro 20,=. Het apparaat komt in een klein doosje met de volgende inhoud:

In het volgende overzicht zie je eenvoudig de aansluitingen en betekenissen:
Het gebruik van het apparaat is erg eenvoudig. Je sluit de Tripmate Nano aan op een USB voeding en connect dan je device via een wireless verbinding met het Wifi SSID dat door de Tripmate Nano wordt uitgezonden. Vervolgens kun je wat instellingen plegen waarvan je de meeste maar eenmalig (bijvoorbeeld thuis) hoeft uit te voeren. Nadat je draadloos verbonden bent met je Tripmate Nano ga je met je internet explorer naar het volgende adres:

10.10.10.254

Je krijgt, na je paswoord ingegeven te hebben, het volgende overzicht te zien:

Het belangrijkste dat je moet instellen is het Wifi SSID en bijhorende paswoord voor je Tripmate Nano:
Vervolgens kun je nog, indien van toepassing, verbinding maken met het Wifi netwerk in je hotel.
Het apparaat kent in totaal 3 modes:

Access Point:

Router:

Bridge:

In principe zul je in een hotel alleen maar de Router of Bridge mode gebruiken. Bij de router mode zet je de schakelaar op de Tripmate Nano op wired, sluit de netwerk-kabel van het hotel aan en ben je klaar. Voor de bridge mode moet je, via de web-interface, even de connectie met het Wifi netwerk van het hotel instellen en de schakelaar op Wifi zetten.

Vanaf nu kan elke device dat je bij je hebt connectie maken met het Wifi SSID van de Tripmate Nano en gebruik maken van Internet. Ideaal!