Een Phillysteak kun je heel goed op een BBQ klaarmaken als je de stappen in deze blog volgt. Je kunt zelf allerlei varianten verzinnen.

We hadden al heel lang een Phillysteak op onze BBQ bucket-list staan en vandaag is het er uiteindelijk van gekomen. Een Phillysteak is eigenlijk heel eenvoudig te maken. Als eerst moet je biefstuk in klein reepjes snijden. Dit gaat het handigst door de biefstuk eerst even kort in de vries te leggen zodat je deze gemakkelijk kan snijden.

Verder hebben we vandaag een grillplaat voor de Big Green Egg aangeschaft die je op het bestaande grillrooster legt. Dit is ideaal om gerechten te bereiden die anders door het rooster vallen.
Nadat de BGE lekker heet was (250 graden) heb ik wat olie op de grillplaat gegoten om als eerste de ui te verwarmen. Hierna heb ik de reepjes biefstuk gegrilld.
Daar dit de eerste keer was, ging het allemaal wat sneller dan we dachten en kwamen we in tijdnood. We hoopten dat de kaas wel zou smelten door de warmte van de biefstuk op het broodje, maar dat was niet het geval. Uiteindleijk zag het broodje er als volgt uit:
Denise vond het erg lekker maar wij denken dat het nog voor verbetering vatbaar is. Volgende keer gaan we op iets lagere temperatuur grillen en de ui en biefstuk reepjes iets korter op de grillplaat leggen. Verder willen we de kaas dan op het laatste moment op de biefstuk op de grillplaat leggen, zodat deze kan smelten. Ook is wellicht wat paprika, rode/groene pepers en BBQ saus erbij wel lekker. We moeten dus nog wat sleutelen aan dit recept. Al met al een leuke eerste poging.