Met de Maverick ET-732 thermometer kun je perfect remote je BBQ en vlees monitoren. Dat hebben we geprobeerd met Picanha vlees.

Deze week is de Maverick ET-732 BBQ thermometer binnengekomen van Amazon. Deze hebben we aangeschaft om nog gemakkelijker te kunnen BBQ’en voor met name grote stukken vlees. Het is nl. dan altijd lastig te bepalen of het vlees goed gaar is.

De Maverick ET-732 BBQ thermometer bestaat uit 2 gedeeltes: een zender en een ontvanger. Aan de zender bevestig je 2 probes, waarbij een de temperatuur van de BBQ meet en de andere in het vlees moeten worden gestopt om de temperatuur in het vlees te meten. Je kunt met de ontvanger de temperaturen tot 100 meter afstand draadloos meten. Verder kun je nog allerlei alarms instellen m.b.t. onder/boven temperatuur van de BBQ en de temperatuur van het vlees. In de doos zul je het volgende vinden:
Nu moest deze thermometer natuurlijk eerst getest worden. Traditioneel BBQ’en we altijd Met Kerstmis, dus dit was een goed moment om alvast proef te draaien. Op Internet hadden we diverse keren Picanha vlees de revue zien passeren en we waren wel benieuwd of dit lekker smaakt. Toevallig was dit vlees deze week in de aanbieding bij de Makro, dus Diana had snel een stuk vlees gehaald.

Eerst hebben we deze in een marinade van olie en Todd’s Dirt Rub gezet. Even afdekken met plastic folie en een aantal uren laten staan.

Voor de bereiding heb ik ’s avonds de BBQ eerst voorverwarmd op ongeveer 200o Celcius. Vervolgens heb ik hierna het vlees op de BBQ gelegd.  Ook heb ik de Maverick ET-732 BBQ thermometer netjes ingesteld om een alarm te geven als het vlees een temperatuur van 50o Celcius heeft bereikt.
Hierna hebben we het vlees eraf gehaald en op een voorverwarmd bord met aluminiumfolie afgedekt om het even lekker te laten rusten.
Vervolgens kwam het grote moment: het aansnijden van het vlees. Hier kwam een prachtige rode kleur tevoorschijn. Verder was het vlees van binnen keurig op temperatuur.
Hierna lekker het bordje opmaken met vlees, aardappel-partjes en een lekker sausje van Sweet Baby Ray’s.
Het vlees smaakte heerlijk en was perfect klaar gemaakt. Ik heb nu al zin in het Kerstdiner!