Ik maak al bijna een jaar gebruik van Xiaomi Aqara Sensoren voor mijn domotica en dat bevalt me erg goed. De sensoren zijn goedkoop, klein en betrouwbaar.

Vandaag heb ik een nieuwe sensor toegevoegd aan mijn Aqara familie en wel een Aqara Water Sensor.
Toevoegen gaat op de vertrouwde manier via de Xiaomi App en het indrukken van (verborgen) knop van de Water Detector. Nadat deze is toegevoegd, wordt deze ook automatisch toegevoegd aan mijn Domoticz apparaten.Het eerste wat ik heb ingesteld is notificaties. Klik hiervoor op de [Notifications] button van je Aqara Water Detector en stel een actie voor ‘aan’ en ‘uit’ in.Zodra er water wordt gedetecteerd krijg ik een push-notificatie op mijn telefoon. Als er geen water meer wordt gedetecteerd krijg ik ook een push-notificatie.Toch wel weer een veilige gedachte dat ik nu de wasmachine in de gaten kan houden of er geen lek is opgetreden. Maar er zijn natuurlijk ook nog andere toepassingen te verzinnen. Ik ben benieuwd wat jij ermee gaat doen en hoop dat je dat wilt vertellen in de reacties van dit bericht.