De AppleTV 4 kun je o.a. gebruiken als Homekit Hub zodat al je Homekit accessoires van buiten je network kunt aansturen via je iCloud account.

De AppleTV 4 is al een hele tijd uit en heeft een aantal leuke features. De killer feature vind ik toch wel de mogelijkheid om applicaties te kunnen installeren. Er zijn ondertussen al heel veel goede applicaties en spellen beschikbaar. Een andere goede feature van de AppleTV 4 is de ondersteuning van Homekit. De AppleTV 4 kan hierbij als Hub voor al je homekit accessoires fungeren.

In Amerika zijn hardware spullen over het algemeen een stuk goedkoper. Je moet echter wel rekening houden met de State Tax want dit bedrag komt er altijd nog bij. In Florida is de State Tax 6%. Aangezien we in Amerika op vakantie waren leek het mij een goed idee om de AppleTV 4 hier aan te schaffen. In Amerika kost de 32 GB AppleTV 4 US$ 149,= waarbij dan in Florida nog 6% bijkomt. Als je dit terugrekent met de huidige US$ koers dan kost deze ongeveer Euro 142,= terwijl deze in Nederland nu Euro 179,= kost. Dat prijsverschil is toch weer mooi meegenomen.

Toen we terug kwamen van onze vakantie in Florida moest de AppleTV natuurlijk meteen worden aangesloten.


In de verpakking vind je het volgende:

Wat uiterlijk betreft is de grootste verandering de afstandbediening die een touchpad en microfoon heeft. Deze kun je met de meegeleverde lightning kabel opladen.

Het aansluiten is erg eenvoudig: spanning-, HDMI- en LAN kabel aansluiten en je bent klaar.De mooiste App op de AppleTV is toch wel de Plex App.De Plex App werkt geniaal samen met je Plex Media Server. Je kunt je Plex media nu dus werkelijk overal benaderen.

Ook Homekit werkt ideaal samen met je AppleTV 4. De AppleTV 4 fungeert hierbij als spin in het web. Op deze manier kun je 1 persoon aanwijzen die de Homekit Accessoires (in mijn geval onze Philips Hue lampen) beheert. Deze personen kan vervolgens andere mensen uitnodigen om ook toegang hiertoe te hebben.
De Homekit App op je iPhone is erg overzichtelijk en handig in gebruik. Je kunt favorieten aanmaken/beheren en zelf je kamer indeling maken.Bovendien kan ik voortaan snel met een swipe vanaf de onderkant van het scherm van de iPhone de status van lampen zien en deze aan- of uitzetten.