Op de Asus RT-N66U router kun je eenvoudig een VPN server opzetten die je nodig hebt om een Ziggo TV in het buitenland te kunnen kijken.

Op veler verzoek heb ik een kleine tutorial gemaakt hoe de VPN Server functionaliteit er op de Asus RT-N66U uitziet en hoe je deze configureert voor je iPhone. Zoals eerder aangegeven kun je met een VPN Server eenvoudig vanuit het buitenland via Wifi naar Ziggo TV kijken indien je provider Ziggo is.

Asus Router
Ga in het menu van de Asus RT-N66U router naar Advanced Settings en kies hier ‘VPN Server’

Vul bij user name en password jouw eigen keuze in. Druk vervolgens op de (+) toets om de gegevens toe te voegen
Druk vervolgens op Apply. Neem voor de VPN details de volgende gegevens over:
IOS Device (b.v. iPhone/iPad)
Je moet nu dus op de je IOS device een verbinding met je VPN server maken. Daarvoor moet je eenmalig je VPN gegevens instellen die je op je router hebt ingesteld.

Ga hiervoor naar: Instellingen => Algemeen => VPN en Voeg hier je VPN-configuratie toe.

Bij Server moet je dus je IP adres van je internet verbinding opgeven. Daar deze kan veranderen heb ik dit zelf met een DynDNS setting opgelost, maar de Asus Router biedt ook een eigen service hiervoor. Ga in je Asus Router naar Advanced Settings en WAN keuze. Kies vervolgens de /DDNS\ tab en bij Server kies je in je dropdown lijst www.asus.com
Vul nu je gewenste Hostname in en druk op Apply.

Je kunt dan vervolgens op je IOS device voor de VPN Server opgeven:

<jouw gekozen hostname>.asuscomm.com

Je hebt nu alle voorbereidingen gemaakt om een VPN server te kunnen opzetten met je Router. Om nu uiteindelijk Ziggo TV in het buitenland te kunnen gebruiken moet je het volgende doen. In je IOS device ga je naar Instellingen en zet je vervolgens VPN aan.

Je kunt nu met een Wifi verbinding in het buitenland de Ziggo App opstarten en NL televisie kijken. Ik heb dit zelf zo bijvoorbeeld in Duitsland en India gedaan en dat werkte uitstekend. Het is wel belangrijk dat je dan een voldoende stabiele en snelle Wifi verbinding hebt in het buitenland.

Overigens moet deze ‘truc’ ook werken met elk ander device (b.v. Android telefoon/tablet).