Wat kun je allemaal doen om je 433 MHz RF Zender bereik te vergroten zodat je meer bereik hebt voor je KAKU ontvangers. Dit leg ik uit in deze blog.

Afgelopen zomer heb ik een aantal warmtelampen opgehangen in onze buitenkeuken. Deze kun je normaal gesproken alleen aan doen door de stekker in het stopcontact te steken. Dat moet natuurlijk veel handiger kunnen. Ik heb er daarom KAKU schakelaars tussen gezet.

Met de afstandbediening kan ik de warmtelampen nu aan- en uitzetten. Toen ik dit echter met Pimatic probeerde aan te sturen bleek dit niet te werken omdat de KAKU schakelaars te ver weg staat van de 433 MHz RF Zender die in de meterkast staat.

Nu kun je dit op 2 manieren oplossen:

  1. RF Zender een hoger voltage geven (max 12V)
  2. Extra antenne aansluiten op de RF Zender

Ik ben zelf voor de combinatie gegaan. Op eBay heb ik vervolgens bij wat Chinese shops een Voltage Booster en extra Helical Antennes besteld. In principe ben je zo voor ongeveer Euro 2,= klaar. Nadeel van bestellen in China via eBay is alleen dat het wat langer duurt voordat je spullen binnen zijn.

Vandaag kwam de postbode eindelijk bovenstaande spullen afleveren en ik heb deze dan ook gelijk aangesloten. Zie hieronder het resultaat.
Toen kwam het spannende moment of het verbetering heeft gebracht. Dat bleek inderdaad het geval te zijn. Ik kan nu met mijn smartphone overal de warmtelampen van de buitenkeuken schakelen. Het zendbereik van de 433 MHz RF Zender is dus vergroot.