Met behulp van scrapers kun je in Kodi (en LibreELEC/OpenELEC equivalenten) je media-bibliotheken een stuk mooier presenteren met allerlei extra informatie en artwork. Als je media groeit zul je merken dat het scrapen steeds langer gaat duren als je verkeerde instellingen gebruikt.

Al een tijdje stoorde ik mij aan het feit dat het scrapen van TV Series en Movies informatie voor mijn Kodi clients te lang duurde. Dat moest toch veel sneller kunnen dacht ik. Dit werd temeer gevoed door het feit dat het bij Plex wel altijd heel snel gaat. Ik kwam toen tot het besef dat ik tot nu toe bij Kodi altijd gebruik maakte van een Samba connectie naar mijn Media terwijl ik bij Plex NFS mounts gebruik.

Na het veranderen van de shares voor al mijn Kodi clients van Samba naar NFS merkte ik dat het scrapen van nieuwe informatie van het internet voor nieuwe media vele factoren sneller ging (van minuten naar enkele seconden). Hieronder vertel hoe je dit precies moet instellen/veranderen.

Bij Video kies je voor ‘Bestanden’. Kies vervolgens voor Toevoegen video’s zodat het volgende dialog wordt getoond:




Kies nu ‘Bladeren’ en scroll naar beneden om tenslotte ‘Netwerklokatie toevoegen…’ te kiezen.



Stel hier nu je NFS share in, die je later voor je media gaat gebruiken.



Als je tenslotte je NFS shares hebt aangemaakt ga je naar je bestaande lokatie van je media in ‘Video’ en druk je op de ‘C’ toets om de lokatie aan te passen



Blader nu naar je NFS share en stel de juiste lokatie in.



Vanaf nu zou het scrapen van extra informatie van internet een stuk sneller moeten gaan.

Een andere mogelijk truc is om je media op te delen in het stuk wat je maar eenmalig hoeft te scannen en een stuk wat regelmatig toevoegingen krijgt (bijvoorbeeld lopende series). Je kunt dan eventueel bij je inhoud aangeven welke paden je wilt uitsluiten van updates.




Als je alles goed hebt ingesteld moet je tenslotte je bestaande bibliotheek nog opschonen door referenties naar je oude (Samba) lokatie weg te halen. Dit doe je met de volgende acties:

  • Ga naar het Settings menu en kies ‘Media-instellingen’
  • Zet onderaan het niveau op Expert
  • Ga naar Bibliotheek
  • Kies ‘Bibliotheek opschonen’




Hopelijk helpen deze tips ook bij jou om extra informatie van internet voor je media sneller te scrapen.