Een vriend van mij had net een iPhone 12 gekocht en vroeg mij wat een goede oplader hiervoor is daar deze tegenwoordig standaard niet meer worden meegeleverd. Er is een gigantisch aanbod van USB laders op AliExpress, maar sommige zijn van schrikbarende kwaliteit en zelfs brandgevaarlijk. Ik heb ooit als test eens een goedkope aangeschaft en deze meteen uit elkaar gehaald om te kijken naar de kwaliteit. Daar ben ik toen zo van geschrokken dat ik eerst altijd uitgebreid onderzoek doe voordat ik iets elektrisch bij AliExpress aanschaf. Hier vind je een goede site waarbij de veiligheid van USB opladers wordt getest.

Voor een goede oplader voor de iPhone 12 ben ik uitgekomen op de Blitzwolf S12 27W QC4.0 QC3.0 Pd Type-C.
Blitzwolf heeft over het algemeen erg goede produkten van goede kwaliteit tegen een eerlijke prijs. Ik gebruik deze USB oplader ook zelf voor mijn iPhone 12 Pro en deze bevalt me erg goed. De oplader ondersteunt o.a. ook snelladen waarbij de iPhone in 30 minuten met 50% wordt opgeladen. De oplader wordt niet heet en doet zijn werk goed. Ik kan deze USB oplader dan ook iedereen van harte aanraden voor je smartphone.

Aangezien ik veel met Raspberry Pi en ESP8266 bezig ben, heb ik vrij veel USB laders in gebruik. Hiervoor heb je niet zo’n ‘zware’ USB lader als bovenstaande nodig. Desondanks wil ik wel een USB lader die veilig is en genoeg power kan leveren aan mijn apparaten. Na uitgebreid onderzoek ben ik hiervoor op de Choetech Quick Charge 3.0 QC 18W USB Charger QC3.0 uitgekomen.
Deze is erg vriendelijk geprijsd en ook krachtig genoeg voor een Raspberry Pi waar hij bij 5V nog 3A kan leveren. Deze USB oplader werkt erg stabiel met al mijn Raspberry Pi’s die ik in huis gebruik. De nieuwe Raspberry Pi 4 heeft tegenwoordig een USB-C aansluiting. Hiervoor gebruik ik een BlitzWolf 3A USB Type-C Fast Charging Data Cable.Ik gebruik in huis voor bijna al mijn kabels het merk Blitzwolf. Deze zijn van zeer goede kwaliteit en hebben een goede prijs.

Conclusie

Er is een geweldig aanbod van USB opladers en USB kabels bij AliExpress, maar daar zit ook veel ‘rotzooi’ tussen en waarvan sommige zelfs niet veilig zijn. Met bovenstaande aanbevelingen heb je echter een goed en veilig product met een vriendelijke prijs.