Zoals je in eerdere blogs hebt kunt lezen maak ik tot volle tevredenheid gebruik van UniFi hardware in mijn thuis netwerk. Ik had tot nu toe een USG gateway en 3 AC-PRO Access Points. Als switch gebruikte ik tot nu toe een 24 poort managed switch van Netgear (GS724T v4) met zijn eigen web-interface en instellingen.

Omdat UniFi me zo goed bevalt en regelmatige updates heeft heb ik besloten om de Netgear switch te vervangen door een UniFi exemplaar. Dit is de UniFi 24 poort switch geworden. Ik heb gekozen voor de versie zonder POE+ omdat ik deze op mijn huidige plek van de switch niet nodig heb.

De switch komt in een stevige doos die redelijk zwaar weegt:
In de doos vind je naast de switch nog een spanningssnoer, bevestigings materiaal en een klein boekje.Als je de UniFi controller software geinstalleerd hebt, is het opnemen van de switch in je netwerk een makkie. Deze verschijnt dan automatisch in je lijst met devices waarna je ‘Adopt and Upgrade’ moet kiezen.Hierna is je switch opgenomen in je netwerk.Het mooie van de UniFi switch is dat deze naadloos integreert in de UniFi Controller software. Je kunt nu uitgebreide instellingen plegen en statistieken opvragen van elke poort van je switch. Op deze manier krijg je een goed inzicht in het gebruik van je thuis netwerk.Wil je een betrouwbaar en goed dekkend (WiFi) netwerk dan kan ik de spullen van Ubiquity (UniFi) sterk aanraden.