Ik ben al een tijdje voor bijna mijn gehele netwerk overgestapt op Ubiquity Unifi apparatuur. Dat bevalt me erg goed. Het netwerk is super stabiel en ik heb overal erg goed WiFi bereik.

Alleen voor de laatste eind-devices in bepaalde kamers maakte ik nog gebruik van Netgear switches. Nu is er sinds kort een erg goedkope mini switch van Unifi verkrijgbaar met de naam Flex Mini. Dit is een managed switch met 5 poorten die perfect in de Unifi Controller software integreert.

Ik heb deze rechtstreeks bij de Unifi Europe Store aangeschaft voor Euro 31,46 per stuk. Dat is een erg goede prijs. Binnen 4 dagen had ik de spullen in huis via UPS.

In de doos vind je naast de switch ook nog een USB-C voeding:
Nadat je de switch hebt aangesloten op je netwerk moet je deze ‘Adopten’ in je Unifi netwerk. Dit doe je in de Unifi Controller software.Hierna kun je de laatste firmware erop zetten. Hier moet je even goed opletten, want er zijn in het verleden problemen geweest waarbij je de switch kunt bricken en deze dus niet meer bruikbaar is. Er wordt aanbevolen om het IP-adres op DHCP te zetten en een custom firmware upgrade te doen vanuit de Unifi Controller software.Dit ging bij mij meteen goed en binnen een paar minuten zat ik op de laatste (beta) firmware. De configuratie van de Flex Mini switch is vertrouwd in de Unifi Controller software en het is fijn gevoel dat ik nu mijn gehele netwerk vanuit 1 punt kan beheren.Ik kan iedereen de Unifi apparatuur aanraden. Het werkt stabiel, snel en betrouwbaar.