Uitleg Dropbox: Delen Bestanden

Dropbox is een computer-oplossing die ideaal is als je met meerdere computers/smartphones bepaalde computer content overal en gesynchroniseerd beschikbaar wilt hebben. Doordat er ook een copy van deze content bij de veilige Servers van Dropbox wordt opgeslagen, kun je deze zelfs benaderen van de website van Dropbox overal ter wereld met een browser.

Om Dropbox te gebruiken en te configureren, installeer je hiervoor de gratis software op je PC of Smartphone. Vervolgens stel je in welke folder je wilt reserveren voor Dropbox. Deze content kun je dan je dan met jouw account (gebruikersnaam en wachtwoord) overal benaderen.

Het is ook een ideale manier om bestanden met vrienden uit te wisselen. Je kunt namelijk per folder ook instellen of en met wie je de inhoud eventueel wilt delen. Zo kun je bijvoorbeeld op een makkelijk manier software, foto’s en/of documenten met iedereen die je kent delen.
Daar de gegevens ook bij Dropbox zelf worden opgeslagen is het een ideale manier om je backups (van bijvoorbeeld je digitale foto’s) hier veilig te stellen. Indien je computer het begeeft, dan is de informatie toch nog beschikbaar en terug te halen.
Nu zul je jezelf als echte Nederlander afvragen wat het “addertje onder het gras” is? Dat is er eigenlijk niet echt, of het moet de hoeveelheid ruimte zijn die je kunt gebruiken. Standaard mag je “maar” 2 GB gratis gebruiken. Meer is mogelijk, maar daar moet je dan voor betalen. Voor de meeste gebruikers zal 2 GB echter meer dan voldoende zijn.

Wil je ook eens Dropbox proberen? Gebruik dan deze link om de software gratis op te halen!

28 augustus 2010|Apple, Computer|13 Reacties

13 Reacties

 1. michael ulijn 9 augustus 2011 om 20:07- Antwoorden

  Ik had een vraagje,
  ik heb dropbox geïnstalleerd en bij file name staat een hokje voor als ik die aanvink komt er een kruisje in te staan, en ook bij photo en public waar is dit vakje voor. ik kan het ook apart aanvinken.

 2. Henri Matthijssen 9 augustus 2011 om 20:19- Antwoorden

  Zover ik weet is de file/folder dan gesynchroniseerd met de Dropbox server.

 3. klaziena 14 september 2011 om 10:15- Antwoorden

  Tijdens een weekendje weg heeft een vriendin de dropbox geinstalleerd op mijn latop met heel veel E-books. Nu stuurt ze me regelmatig een update om de lijst met e-books aan te vullen. Dat gebeurt automatisch, zag ik gisteren.

  Maar ik wil deze e-books ook graag op mijn desktop hebben.

  Hoe moet ik nu te werk gaan om de e-books, die op mijn laptop in de dropbox staan te delen met mijn desktop. Ik heb al de dropbox gedownload van de website op mijn desktop, maar verder kom ik niet.

  Kunt u mij helpen?

  Alvast bedankt voor uw hulp.

  Met vriendelijke groet,
  Klaziena

  • Marjo 16 september 2011 om 18:54- Antwoorden

   Waar heb je die e-books vandaan.

 4. Henri Matthijssen 14 september 2011 om 10:21- Antwoorden

  Uit mijn hoofd kun je bij je dropbox installatie op je laptop instellen welke folders je public of met specifieke gebruikers wilt delen. Ik neem echter aan dat als dropbox op je desktop met hetzelfde email/password als je laptop hebt ingesteld het automatisch goed zou moeten gaan.

 5. Frank Raaphorst 23 oktober 2011 om 13:39- Antwoorden

  Ik heb even een vraag ik heb dropbox ook geïnstalleerd op mijn mac en ipad dit werkt perfect alleen als ik een pdf over zet op mijn ipad staat daar een andere naam zoals AUSGAPS hoe kan ik dit veranderen op mijn ipad ?

  • Henri Matthijssen 23 oktober 2011 om 14:35- Antwoorden

   Ik heb zelf geen iMac, dus kan het niet controleren. Echter met Windows gaat het gewoon altijd goed. Ik copieer een PDF file in mijn Dropbox folder op de PC en op de iPad zie ik deze met dezelfde naam verschijnen. Ik verwacht dat het met de iMac op dezelfde manier moet werken.

 6. jos 6 maart 2012 om 13:29- Antwoorden

  Ik heb dropbox geinstalleerd en heb diverse bestanden in public gezet , maar wat nu …??

  • Henri Matthijssen 6 maart 2012 om 13:49- Antwoorden

   Je kunt nu met je Username/Password combinatie bij deze bestanden vanaf diverse apparaten (PC, smartphone, etc.). Dit kan web-based of door Dropbox ook op deze andere apparaten te installeren.

   • Jos 6 maart 2012 om 15:24- Antwoorden

    Dank je Henri het is gelukt

 7. Lore 26 mei 2012 om 14:30- Antwoorden

  Wanneer je gegevens via dropbox wil delen kun je die voorbeeld beveiligen met een paswoord, zodat enkel zij die het paswoord hebben kunnen inloggen? Een pc wordt vaak door meerdere personen gebruikt.

 8. nico joosen 24 januari 2014 om 14:46- Antwoorden

  Heb dropbox geinstalleerd op Acer laptop met windows 8.1. Hoe maak ik dropbox vast aan mijn bureaublad en/of taakbalk?

  • Henri Matthijssen 24 januari 2014 om 16:44- Antwoorden

   Ik heb zelf geen Windows 8.1 draaien Nico, maar volgens mij is dit heel eenvoudig. Zoek eerst naar Dropbox op je computer en druk dan met de rechtermuisknop op het gevonden resultaat. Je kunt dan volgens mij Dropbox vastmaken aan je taakbalk.

Geef een reactie