Dropbox is een computer-oplossing die ideaal is als je met meerdere computers/smartphones bepaalde computer content overal en gesynchroniseerd beschikbaar wilt hebben. Doordat er ook een copy van deze content bij de veilige Servers van Dropbox wordt opgeslagen, kun je deze zelfs benaderen van de website van Dropbox overal ter wereld met een browser.

Om Dropbox te gebruiken en te configureren, installeer je hiervoor de gratis software op je PC of Smartphone. Vervolgens stel je in welke folder je wilt reserveren voor Dropbox. Deze content kun je dan je dan met jouw account (gebruikersnaam en wachtwoord) overal benaderen.

Het is ook een ideale manier om bestanden met vrienden uit te wisselen. Je kunt namelijk per folder ook instellen of en met wie je de inhoud eventueel wilt delen. Zo kun je bijvoorbeeld op een makkelijk manier software, foto’s en/of documenten met iedereen die je kent delen.
Daar de gegevens ook bij Dropbox zelf worden opgeslagen is het een ideale manier om je backups (van bijvoorbeeld je digitale foto’s) hier veilig te stellen. Indien je computer het begeeft, dan is de informatie toch nog beschikbaar en terug te halen.
Nu zul je jezelf als echte Nederlander afvragen wat het “addertje onder het gras” is? Dat is er eigenlijk niet echt, of het moet de hoeveelheid ruimte zijn die je kunt gebruiken. Standaard mag je “maar” 2 GB gratis gebruiken. Meer is mogelijk, maar daar moet je dan voor betalen. Voor de meeste gebruikers zal 2 GB echter meer dan voldoende zijn.

Wil je ook eens Dropbox proberen? Gebruik dan deze link om de software gratis op te halen!