Tegenwoordig is Twitter heel erg populair. Maar wat is het nu precies en heb je er ook wat aan?

Met Twitter kun je heel eenvoudig en snel korte berichtjes met elkaar uitwisselen. Concreet kun je ‘ergens’ een kort bericht (maximaal 140 karakters) achterlaten met jouw account. Je kunt voor je account instellen wie je berichtjes allemaal mogen lezen (iedereen of beperkt/niet). Verder kun je bij je account ook instellen wie jij allemaal wilt ‘volgen’ met Twitter. Als je dus Twitter openent met jouw account dan zie je ook meteen alle berichten van de personen die je ‘volgt’.

Het fenomeen Twitter heeft ook al de Nederlandse taal verrijkt: een bericht op Twitter wordt ook wel een Tweet genoemd; en als je een “Tweet” op Twitter plaatst dan ben je aan het “Twitteren”.

Twitteren doe je met bijvoorbeeld je Personal Computer of met je Smartphone. Vooral de Smartphone heeft enorm bijgedragen aan de populariteit van Twitter. Deze heb je immers vaak bij je en je kunt dan ook snel en handig een Tweet plaatsen/lezen.

Nu vinden een hoop mensen Twitter onzin, maar is dat ook zo? Ik bedoel als je elkaar real-life tegenkomt dan heb je het toch ook vaak over wat je hebt gedaan die dag? Met Twitteren doe je eigenlijk hetzelfde. Verder vindt ik het zelf erg handig om met Twitter interessante berichten die ik op Internet tegenkom te Twitteren.

Wil jij mij volgen op Twitter dan kan dat op diverse manieren. Je ziet mijn laatste Tweets altijd op deze blog aan de rechtse kant. Verder kun je me ‘rechtstreeks’ via Twitter zelf volgen. Maak dan een nieuw account aan voor jezelf (Sign Up). Als je bent aangemeld, kies je vervolgens ‘Find People’ en zoek je naar mijn naam. Vervolgens kun je dan kiezen om mij vanaf Twitter te gaan ‘volgen’. Je kunt dit echter met iedere naam doen, dus wellicht wil je wel een andere beroemdheid volgen ;-)?