Recent heb ik mijn Ziggo Alles-In-1 pakket opgewaardeerd naar 300/30. Vooral de hogere upload snelheid vond ik hier van belang. De upload snelheid haalde ik gemakkelijk maar mijn download snelheid kreeg ik maar niet boven de 200 MB/s. Na wat speuren op internet kwam ik erachter dat dit een restrictie van de Tomato firmware is. Schijnbaar is ‘fastnat’ en ‘bcm_nat’ standaard disabled omdat deze problemen gaf met QOS and access restrictie.

Als je deze opties van Tomato toch niet gebruikt, of je kunt leven zonder deze, dan kun je je internet snelheid die door je router wordt ondersteund aanzienlijk verhogen. Dit doe je door de volgende regels aan je init script toe te voegen en hierna de router te rebooten.

modprobe bcm_nat
echo "1" > /proc/sys/net/ipv4/netfilter/ip_conntrack_fastnat

Zie ook de volgende screenshot waar je dit kunt doen in de Tomato firmware.

Toen ik hierna ging meten kwam ik keurig op de geadverteerde snelheid van Ziggo uit.
Schijnbaar heeft de Netgear Nighthawk AC1900 (R7000) geen last van deze beperking van de Tomato firmware. Misschien hiervoor maar gaan sparen?

Update 26 Mei 2016:
Het lijkt erop dat deze instellingen niet vastgehouden worden. Na een paar uur staat de fastnat weer op waarde 0. Ik heb nu een Netgear Nighthawk AC1900 aangeschaft en deze werkt fantastisch. Deze houdt gemakkelijk de Ziggo snelheid (300/30) bij.