Google biedt een manier om web-pagina’s run-time te vertalen waardoor je een groter publiek hebt voor je site. Ik leg uit wat je hiervoor precies moet doen.

Op het werk, waar de voertaal Engels is, heb ik een aantal collega’s uit India. Deze waren erg benieuwd naar onze vakantie in Griekenland. Dit kan ik natuurlijk ideaal met mijn Blog laten zien waar ik netjes van elke dag een verslag heb bijgehouden. Nu kunnen ze door de foto’s en filmpjes al een goed beeld vormen van de vakantie, maar ze willen ook graag de bijhorende tekst begrijpen.

Hiervoor is een uitermate simpele oplossing beschikbaar. Je hoeft alleen maar de Google Toolbar (link) te installeren. Een van de opties van de Google Toolbar is de optie om de web-pagina die je aan het bekijken bent, run-time te vertalen in een willekeurige andere taal.

Vervolgens wordt de site vertaald in de taal naar jouw keuze. Je kunt zelfs nog naderhand kiezen om de site run-time te vertalen naar andere talen.
Dit werkt echt ideaal! Natuurlijk zijn de vertalingen niet altijd helemaal grammaticaal correct, maar op deze manier kun je een site in een vreemde taal heel goed lezen. Probeer het eens!