De Netgear WNR3700 router is erg snel en biedt de mogelijkheid om er alternatieve firmware zoals DD-WRT op te installeren met vele nieuwe mogelijkheden.

Vorige zomer ben ik overgegaan naar het Ziggo Alles-in-1 Extra abonnement. Dit houdt o.a. in dat je Internet snelheid maximaal 50/5 kan zijn. Ik merkte echter dat ik met mijn Linksys WRT54-GL Router met Tomato firmware ik deze snelheden niet kan halen.

Afgelopen weekend heb ik onderzoek op het internet gedaan en daarbij blijkt de Netgear WNDR3700 Router toch wel erg goed uit de testen te komen en vooral erg snel te zijn! Verder ontdekte ik dat je hierop sinds kort ook de alternatieve DD-WRT firmware (link) kunt zetten. Deze heeft als grote voordeel dat je bij de port forwarding rules ook alternatieve ports kunt opgeven. Dit is voor mij belangrijk daar ik bijvoorbeeld 2 FTP servers heb. M.b.v. deze feature kan ik bijvoorbeeld extern 1 FTP server vanaf poort 2726 benaderen en de andere FTP Server vanaf poort 2727. Intern wordt deze dan ‘doorgemapt’ naar het juiste IP-adres op poort 21.

Nu is het probleem echter dat DD-WRT zich nog in de Beta fase bevindt voor de Netgear 3700 Router. Ik heb ondervonden dat bij de ‘vrij’ downloadbare DD-WRT firmware voor de Netgear 3700 Router de port forwarding met alternatieve ports niet helemaal goed lijkt te werken. Echter na wat zoeken vond ik een plek waar de allerlaatste firmware versies staan (link). Gelukkig lijkt de allerlaatste DD-WRT firmware (DD-WRT v24-sp2 (06/12/10)) beter te werken.