Vandaag heb ik weer een handige verbetering aan de Creality Ender 3 Pro printer toegevoegd. Ik heb LED verlichting gemonteerd zodat je goed kunt zien hoe het printen gaat.

Ik was hiervoor geïnspireerd door deze YouTube video. De LED verlichting is erg eenvoudig te realiseren daar je printer voeding standaard al 24V afgeeft en je ook LED strips hebt van 24V. Je kunt deze dus 1:1 bevestigen zonder enige converter.

Benodigheden

24V Led Strip SMD 5050
Elektrische Draad AWG 22
SV1.25-4 Connectors

Bevestigen

Om de LED strip te bevestigen moet je de volgende files 3D printen:

2 x Light Bar
3 x Rail Cover

De LED strip heeft zelf al een plakrand, dus die kun je mooi in je 2 Light Bars plakken. Vervolgens hoef je alleen nog maar de LED strip aan te sluiten op je voeding. Zie ook de Youtube video waar je op moet letten.

Resultaat

Ik ben erg tevreden met het resultaat en vraag me af hoe ik ooit zonder LED verlichting heb kunnen printen. Je ziet nu zoveel beter wat er allemaal gebeurd.
Ik kan iedereen deze verbetering aanraden. Voor minder dan Euro 6,= ben je klaar en het is erg gemakkeijk te realiseren.