Met CouchPotato kun je eenvoudig films downloaden. Je hoeft alleen maar je gewenste films op te geven en de rest gebeurt automatisch voor je.

Wat Sickbeard voor TV Series is, dat is CouchPotato voor films. Instellen gaat op het soortgelijke manier als met Sickbeard. Zo zul je ook SABnzbd+ gebruiken voor de daadwerkelijk download.

Couchpotato wordt onderhouden m.b.t. GIT. Om het te installeren zul je dit pakket dus eerst op je systeem moeten hebben staan. Installeer dit package met het volgende commando:

apt-get install git

Vervolgens kun je CouchPotato ophalen in je /home/henri directory met het volgende commando:

git clone http://github.com/RuudBurger/CouchPotato.git

Om de nieuwe CouchPotato folder te verbergen gaan we deze herbenoemen:

mv CouchPotato .couchpotato

Om updates in CouchPotato aan te kunnen zetten moeten we de map .git verwijderen. Dit doe je door het volgende commando:

rm -rf /home/henri/.couchpotato/.git

Nu moeten we er voor gaan zorgen dat CouchPotato voortaan automatisch opstart. Kopieer hiervoor het voorbeeld opstart-script in de /home/henri/.couchpotato directory naar de juiste plaats als super-user (su):

cp initd.ubuntu /etc/init.d/couchpotato

Maak dan het bestand uitvoerbaar met

chmod a+x /etc/init.d/couchpotato

Nu kun je CouchPotato toevoegen als startup-service.

update-rc.d couchpotato defaults

Vervolgens moet je de default configuratie file aanmaken. Copieer hiervoor file ‘default.ubuntu’ naar /etc/defaults/ met als naam couchpotato:

cp default.ubuntu /etc/defaults/couchpotato

Pas vervolgens in deze file de settings voor APP_PATH (/home/henri/.couchpotato), ENABLE_DAEMON (1), RUN_AS (root) en WEB_UPATE (1) aan.

Tenslotte kun je nu CouchPotato als een Daemon opstarten:

/etc/init.d/couchpotato start

Je kunt nu CouchPotato benaderen vanaf een webbrowser op poort 5000:

http://192.168.1.25:5000/
Het eerste wat je nu moet doen is CouchPotato configureren. Druk hiervoor op het tandwiel. De setting ‘General’ wijst zichzelf uit. Vul bij de setting ‘Downloaders’ je gegevens van SABnzb+ in en bij de setting ‘Providers’ je gegevens van NZBMatrix. Alle andere instellingen wijzen zichzelf uit.

Je kunt nu handmatig films toevoegen aan je wens-lijst of zelfs dit nog automatiseren. Kijk maar eens naar de ‘Extra’ settings en wees verbaasd.

Zie overigens ook de volgende Guide op internet met veel uitleg.