Een erg populaire verbetering voor de Creality Ender 3 Pro is de zogenaamde Bullseye Duct. Het idee is dat deze een beter geconcentreerde airflow op de printhead geeft en zodoende tot betere print resultaten leidt.

Ik heb deze geprobeerd en ben erg tevreden. De print-resultaten zijn erg goed en als bijkomend voordeel zie je beter wat er geprint wordt. Je kunt de STL files hier vinden. Het eerste wat je moet bepalen is of je van je stock fans gebruik wilt maken of gelijk over gaat naar zogenaamde 5015 blowers. Ik heb in eerste instantie gekozen voor de stock fans.

Voor de Creality Ender 3 Pro moet je volgens dit overzicht de volgende files gebruiken voor de Creality Ender 3 Pro:

  • BULLSEYE_BASE_CREALITY_9.27.stl
  • Ender3ProBullseyeDuct10.19.stl

Voor het printen van deze STL files heb ik de volgende settings gebruikt in Ultimaker Cura:

  • Support van Buildplate, overhang angle 80 graden, support density 40%
  • Infill 100

De handleiding van de Bullseye Duct bevat niet de correcte instructies m.b.t. de extra boutjes die je nodig hebt. Ik had uiteindelijk de volgende boutjes nodig:

  • 2 x M3 12 mm (Body aan Printhead)
  • 2 x M3 10 (Fan aan Body)
  • 2 x M4 12 mm (Duct aan Body)

Het installeren gaat eenvoudig. Zie ook de volgende youtube video:
Eerst demonteer je de huidige situatie en vervolgens monteer je de nieuwe Bullseye Duct.Om de Duct aan de Body te bevestigen moest ik de schroef-openingen van het Duct wel voorzichtig wat uitvijlen. Wees hierbij voorzichtig want het uisteeksel aan het Duct is erg kwetsbaar.

Ik ben nog steeds niet tevreden over het geluid die de hotend en part cooling fans maken en wil de printer nog wat stiller krijgen. Ik heb ondertussen Noctua fans, een 5015 Blower en Buck Converters besteld om deze te gebruiken op de Petsfang v2 variant met 5015 blower. Tevens wil ik de voeding van een 80 mm Noctua fan voorzien. Hierover wil ik in een toekomstige blog wat schrijven als ik alle spulletjes binnen heb.