De BitFenix Prodigy is een ideaal behuizing voor een kleine server met ruimte voor een mITX moedeboard. Het biedt verder veel uitbreidings mogelijkheden.

Door een aankondiging op Tweakers werd mijn interesse gewekt voor de BitFenix Prodigy behuizing. Dit is een behuizing voor een mitx moederbord.

Zoals je in een eerdere Blog hebt kunnen lezen heb ik destijds een nieuwe webserver opgezet gebasseerd op Linux. In de loop van de tijd heb ik echter steeds meer functionaliteit aan deze aparte server toegevoegd. Nu doet deze tevens dienst als IMAP Server (email), Plex Server (multi-media files), Couchpotato (downloaden films) en voor Sickbeard (downloaden TVSeries). Al met al begint deze computer behoorlijk belangrijk te worden in mijn netwerk.

Nu merkte ik dat de eerdere behuizing toch wel krap was en erg warm werd. Dat komt de levensduur van de componenten natuurlijk niet ten goede.

Mede naar aanleiding van de volgende review werd ik enthousiast voor de Bitfenix Prodigy behuizing:

Nu was het nog zoeken naar een leverancier in Nederland en dat bleek nog niet mee te vallen. Highflow bleek de eerste leverancier in Nederland te zijn die kon leveren. Ik heb ondertussen gezien dat CDRomLand deze behuizing ook in zijn assortiment heeft.

Bij terugkomst van onze vakantie was deze al netjes afgeleverd bij mijn ouders, dus ik kon gelijk aan de slag.

De behuizing wordt zonder voeding geleverd, dus deze heb ik apart aangeschaft. In de videoreview had ik al gelezen dat je moet opletten dat je voeding niet te ‘diep’ is daar je anders niet met de draden uitkomt. Hierdoor vielen eigenlijk alle modulaire voedingen af. Na het lezen van de nodige reviews op Internet kwam de Corsair CX430 erg goed uit de testen qua betrouwbaarheid en prijs.
De Bitfenix Prodigy is echt een genot om iets in te bouwen. Ik denk dat dit de fijnste behuizing is die ik ooit heb gehad. Eerst heb ik de zijpanelen met duimschroeven verwijderd voordat ik de voeding heb geplaatst.
Wat opvalt bij deze behuizing is het feit dat de power-knoppen, USB 3.0 poorten, 2 audio-aansluitingen en LED’s aan de zijkant zitten. Verder kun je in deze zijkant ook nog SSD drives monteren.
Vervolgens heb ik mijn Asus M4A88T-I moederbord en harde schijf van mijn oude Spire SPM210B behuizing overgezet naar de Bitfenix Prodigy.
Bij het opstarten van het systeem merkte ik al meteen dat deze een stuk stiller was geworden. Ik denk dat dit met name is te wijten aan de 2 langzaam draaiende 120 mm ventilators die standaard al geleverd worden aan de voor- en achterkant van deze behuizing. Verder is het systeem nu lekker koel in tegenstelling tot hiervoor. Al met al ben ik erg blij met deze nieuwe behuizing!