Autosub is een handige web-based tool om automatisch ondertitels van je media te downloaden. Hoe je dit installeert en instelt leg ik hier uit.

Zoals je in een vorige blog hebt kunnen lezen maak ik gebruik van Sickbeard om automatisch onze favoriete TVSeries te downloaden. Nu zoek ik altijd nog handmatig de betreffende ondertitels van deze TVSeries bij de site van Bierdopje. Dit kost altijd de nodige tijd en vele muisklikken. Ik zag dat de mensen achter Bierdopje ook een tool met de naam AutoSub hiervoor hebben ontwikkeld die al het werk uit je handen neemt.

Download de AutoSub op de volgende lokatie. Vervolgens pak je de ZIP file uit op een lokatie van je Debian installatie.

Hierna start je AutoSub normaal gesproken eenvoudig op met het volgende commando:

python AutoSub.py

Bij mij ging dit echter de eerste keer mis daar hij met de default instellingen wilde opstarten. Dit houdt in dat de Webservice luistert op poort 8083 die bij mij al in gebruik was door HeadPhones. Je kunt de default instellingen eenvoudig veranderen in de volgende file:

Config.py

Nadat ik hier de default listen-poort had veranderd in 8084 ging het opstarten wel goed. Hierna kun je AutoSub eenvoudig instellen vanaf je webbrowser:

http://<ip-address>:8084
De belangrijkste instelling is in principe je ‘Rootpath’ waar je aangeeft waar je TVSeries staan die je hebt gedownload.

Het is zaak dat je de filenaam van elke TVSeries een goede naam geeft, want dan kan AutoSub precies de juiste ondertitel voor jou vinden. Dit betekent dat je het beste de ‘Release Name’ kunt meenemen in de filenaam. Ga hiervoor in Sickbeard naar de PostProcessing configuratie en stel bij de Naming de volgende string in:

%SN S%0SE%0E %EN %Q.N-%RG
Je kunt ook nog op de gebruikelijke manier instellen dat AutoSub voortaan automatisch opstart. Volg hiervoor de volgende commando’s:

cp init.ubuntu /etc/init.d/autosub
chmod 755 /etc/init.d/autosub
update-rc.d autosub defaults

Je kunt in AutoSub altijd zien wat de huidige status is van de ondertitels m.b.t. je TVSeries:

Mijn Linux Server wordt op deze manier echt een genot om gebruik van te maken. Bijna alles wordt voor mij automatisch gedaan, wat ik vroeger altijd handmatig deed.