Zoals je in een eerdere blog hebt kunt lezen gebruik ik de Netgear 3700 router. Het voordeel van deze router is dat deze de snelheid van Ziggo Z3 kan bijbenen en dat je hierop de alternatieve DD-WRT firmware kunt zetten.

Ik heb DD-WRT nodig daar deze de mogelijkheid geeft tot Port-Forwarding. Hierdoor kan ik diverse services op mijn netwerk naar het juiste ip-adres forwarden. Nu lijkt dit sinds de laatste revisions van DD-WRT niet meer te werken.
Dit is te wijten aan het feit dat iptables rules for het firewall script niet geheel correct zijn. Als je een ander subnet in je LAN gebruikt, dan moet je met een commando het subnet veranderen, zodat deze overeenkomt met je eigen variant.

Log m.b.v. Telnet (gebruik hiervoor bijvoorbeeld Putty) in op je Netgear 3700 router (usernaam: root en password dat je hebt ingesteld) en type dan de volgende commando’s:

LAN=`nvram get lan_ipaddr`/`nvram get lan_netmask`
iptables -t nat -I POSTROUTING -o br0 -s $LAN -d $LAN -j MASQUERADE

Hierna zou de portforwarding weer moeten werken. Overigens merkte ik dat ik na een aantal aanpassingen in de configuratie van DD-WRT dat portforwarding weer niet werkte. M.b.v. bovenstaande commando’s was dat echter weer opgelost. Dit soort issues kun je verwachten en dit is nu eenmaal de ‘prijs’ die je betaalt voor nog niet vrij gegeven (beta) versies van deze firmware.