Met de iGrill 2 kunt je via je Bluetooth verbinding heel eenvoudig de temperatuur van je BBQ en je vlees meten en op je smartphone bekijken.

Tegenwoordig kun je steeds meer met je Smartphone bedienen en monitoren. Het was dus een kleine stap dat er ook een goede thermometer voor de BBQ zou komen waarmee dit mogelijk is. Mijn interesse was dan ook gewekt toen ik de aankondiging van de iGrill 2 zag. Ik had al van de iGrill 1 gehoord, maar vernomen dat deze niet zo lekker werkte.

Na nog even de eerste review afgekeken te hebben op Amerikaanse sites heb ik besloten deze aan te schaffen. Dat viel nog niet mee, daar deze erg slecht leverbaar was in Nederland. Uiteindelijk heb ik deze via Vuur en Rook gekocht. Vanwege de lange levertijd kreeg ik van hun zelfs een extra pot rub-kruiden en BBQ-saus.

De iGrill 2 wordt geleverd in een mooie doos die niet zo erg groot is.

In de doos zit de iGrill 2, batterijen, een magneetje en 2 probes.
Het mooie van de probes is dat je deze kunt oprollen in een bijgeleverd setje, zodat de draden niet in de war raken.
De Igrill 2 zelf heeft een groot LCD display en 3 druk knoppen. Hiermee zet je deze aan/uit en kun je rouleren tussen de temperaturen van de verschillende aangesloten probes. Verder kun je linksbovenin met het blauw lichtje zien of er een Bluetooth connectie is. Hier kom ik straks nog op terug.
Behalve via de iGrill 2 zelf kun je deze ook met je Smartphone bedienen en monitoren. Je kunt hiervoor de gratis iDevices Connected installeren van de iTunes store. Deze App werkt erg gemakkelijk en intuïtief.

De App maakt via een Bluetooth connectie verbinding met je Smartphone/Tablet. Hiervoor moet deze echter wel minimaal Bluetooth 4 ondersteunen (vanaf iPhone 4S). Hier komt dan ook het enige nadeel om de hoek kijken. Volgens de specificatie kun je wel 150 Feet (= 45 meter) afstand hiermee overbruggen. Dit lijkt misschien wel te kloppen voor een open zicht verbinding. Echter zodra ik naar binnen ga en achter HR++ glas sta dan lijkt de overbrugging afstand erg beperkt te zijn en kan de Smartphone niet altijd verbinding maken met de iGrill 2.

Nu werd het tijd om de iGrill 2 eens in de praktijk te gaan testen. Bij de Makro was Picanha in de aanbieding dus hier hebben we een stuk van gekocht. Picanha hoef je alleen maar van wat peper en zout te voorzien en de vetrand kruiselings een klein beetje in te snijden. Vervolgens 1 Probe in het vlees stoppen en net zo lang wachten tot je gewenste temperatuur is bereikt.

Wij houden zelf van medium en hebben dus gewacht tot de temperatuur van het vlees ongeveer 52 graden was. Vervolgens het vlees nog 15 minuten laten rusten in aluminium folie zodat de sappen zich wat terug kunnen trekken.
Nu kwam het moment van de waarheid: het aansnijden van het vlees. Deze was perfect bereid en het smaakte dan ook heerlijk.
Van deze iGrill 2 gaan we zeker nog veel plezier hebben. We zullen deze voornamelijk voor de low & slow sessies gaan gebruiken. Het volgende YouTube filmpje toont ook nog eens in het kort de mogelijkheden van de iGrill 2.
Ondanks het niet halen van het beloofde bereik kan ik de iGrill 2 erg aanraden. Niets is zo erg dat je vlees van de BBQ niet goed is bereid omdat je niet weet wat de temperatuur van je vlees was.