Als je grote bestanden wilt versturen via email dan loop je snel tegen grenzen aan. Er zijn echter allerlei gratis diensten waarmee je dit kunt oplossen.

Het komt nogal eens voor dat je een groot bestand naar iemand wilt versturen met je computer. Echter hebben de meeste providers een maximum van 20 MB voor de inbox. Het kan dus voorkomen dat de inbox van je ontvanger te vol is of komt te staan, zodat het bestand niet kan worden afgeleverd. Verder leveren deze grote bestanden nogal eens problemen op bij het inlezen van je email.

In zulke gevallen kun je gebruik maken van een online opslag dienst. Hiervan kun je er velen vinden op het Internet. In deze blog wil ik de gratis dienst Filedropper bespreken.

Het gebruik van deze dienst is erg eenvoudig. Ga naar de site en upload je bestand door op ‘Upload File’ te drukken.

Nadat je file is verstuurd krijg je een referentie naar je file terug. Deze referentie kun je nu emailen naar je ontvanger.
Deze hoeft dan alleen maar op deze referentie (link) te drukken om het bestand te downloaden. Nadeel van deze methode is dat je elk bestand apart moet uploaden. Als je dus meerdere bestanden wilt uploaden is het wellicht verstandig om deze te zippen in 1 groot bestand.

Een andere methode om bestanden te delen met iemand is het gebruik van Dropbox. Deze heb ik in een van mijn eerdere blogs besproken.